Wedstrijden bij Aloha Beach 
UPDATE 07-06-2019 – GO voor Aloha Windsurf Classic
 
LEES ONDERSTAAND BERICHT GOED DOOR. DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR MORGEN.
 

De Aloha Windsurf Classic heeft een GO voor morgen! Begin dus vast de auto in te pakken met je kleinste zeiltjes en ga op tijd slapen want we beginnen vroeg. Het worden dikke storm chase condities. Schat je eigen vaar skills dus goed in voordat je je inschrijft.
 
Hieronder vind je alle informatie over de wedstrijd.
 
Inschrijven.
 
Inschrijven moet online gedaan worden voorafgaand aan de wedstrijd. Inschrijven kan vanaf nu via onderstaande knop.

INSCHRIJVEN WEDSTRIJD

 
Heren en dames klassement.
 
We zullen een heren en dames klassement hebben tijdens de wedstrijden. Voorwaarde is wel dat er minimaal 6 deelnemers in elke klassement zitten. Mocht dat niet het geval zijn dan zullen de klassementen worden samengevoegd tot één klassement met alle deelnemers.
 
Schema.
 
Wees op tijd want we beginnen vroeg. De wind is volgens onze wind professor in de ochtend stabieler en zal alleen maar extremer worden rond de lunch.
 
07:30 – 08:30 Deelnemers aanmelden
08:30 – 08:45 Skippers meeting
09:00 – 17:00 Wedstrijd
17:30 Prijsuitreiking
 
Aanmelden.
 
Zorg dat je je allereerst online hebt ingeschreven. Vanaf 08:00 kan je je dan aanmelden bij Aloha en de Maui zaal. Kosten voor deelnamen zijn €20,-.
Iedereen krijgt bij aanmelden tegoedbonnen die te gebruiken zijn bij Aloha. Je krijgt bonnen voor:
• 1 x Koffie/thee/frisdrank
• 1 x Hamburger
 
Wedstrijd formaat
 
We zullen, net als bij de vorige Aloha Classic, gebruik maken van het dingle formaat. Deelnemers die in de eerste ronde verloren hebben krijgen dan in de tweede ronde een kans om alsnog door te gaan naar een volgende ronde.
We gaan nu uit van scoren van de heats op basis van twee sprongen en twee golfritten. Mocht het zo zijn dat de wind/chop het onmogelijk maakt om fatsoenlijke golfritten te maken dan zullen alleen de beste twee (of drie) sprongen beoordeeld worden. Tijdens de skippersmeeting horen jullie wat het gaat worden.
 
Veiligheid voor alles.
 
Zoals je waarschijnlijk hebt gezien gaat het (heel) hard waaien. We verwachten windkracht 7/8 met harde windvlagen. Dat is nog goed te doen mits je ervaring met dat soort weer hebt en materiaal meebrengt om dan te varen. Overschat jezelf dus niet en denk er goed over na voor je mee gaat doen. Mocht tijdens de dag blijken dat de omstandigheden onveilig zijn dan zullen we de wedstrijd pauzeren of eventueel stoppen. Veiligheid gaat op dat moment voor alles.
 
Locatie.
 
De wedstrijd vindt plaats bij Aloha (Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen-Noord). Je kunt parkeren aan het einde van de weg bij de parkeerplaats richting de pier. Daarna richting de pier lopen. Aloha ligt dan als laatste gebouw rechts. Er rijden in de ochtend en einde van de dag twee pickup trucks (rood en wit) waarmee je materiaal naar Aloha kunt laten brengen. We zitten met z’n allen de hele dag in de Maui zaal.
 
Jury.
 
We hebben een aantal vrijwilligers gevonden die willen jureren. Mocht het door omstandigheden zo zijn dat we juryleden tekort komen dan zullen we een beroep doen op jullie om mee te jureren.
De wedstrijd is niet voor een NK, EK of WK maar voor de fun. De jury doet zijn best maar kan soms een fout maken of een score geven waar je het niet mee eens bent. Daar kunnen we achteraf niks meer aan doen. Enige regel die we morgen dus hebben is dat je met een protest automatisch wordt gediskwalificeerd.
 
Fotograaf.
 
JePe is er natuurlijk bij en zal foto’s van de wedstrijd maken. Deze zullen online gedeeld worden.
 
Tot slot.
 
Een lang bericht. Bedankt voor het lezen. We hebben ontzettend veel zin in morgen en kijken er naar uit je dan te zien. We verwachten samen een spectaculaire wedstrijd te kunnen gaan varen. Tot morgen! Nu snel inschrijven!
 

INSCHRIJVEN WEDSTRIJD
  
UPDATE 06-06-2019 – Maak kans op gratis verblijf en materiaal huur in El Medano bij TWS
 
Zoals beloofd hier een update over de wedstrijd van aankomende zaterdag. De voorspellingen blijven erg goed. De kans op een wedstrijd is nog steeds HOOG.
 
We willen je nu alvast vertellen over één van de prijzen die we dit jaar uit mogen reiken. Iedereen die in 2019 deel neemt aan één (of meerdere) van de verschillende Aloha Classic wedstrijden (windsurf, kitesurf, surf en sup) maakt kans op een week verblijf in een appartement van Tenerife Windsurf Solutions (TWS) inclusief huur van materiaal in El Medano! Een week op een top locatie in de Canarische eilanden met perfecte condities voor verschillende sporten en al het materiaal dat je maar kunt wensen. Dit met dank aan onze sponsor TWS. Enige wat je zelf moet doen is een (low budget) vliegticket boeken. Paar uurtjes vliegen en je bent er. Daar word je toch blij van!
 
Natuurlijk zijn er ook per event verschillende prijzen te winnen. Daarover later meer.
 
Morgen rond de lunch de laatste update met daarin de finale Go/No Go, details over de wedstrijd (zoals starttijden) en niet te vergeten de link naar de pagina waarop je je in moet schrijven voorafgaand aan de wedstrijd.
 
We kijken enorm uit naar zaterdag en hopen je dan te zien bij Aloha.
  
UPDATE 05-06-2019 – Het is zover! Na maanden van weinig wind krijgen we aankomende zaterdag voldoende wind voor een Aloha Windsurf Classic. Op dit moment is de kans op een wedstrijd: HOOG.
 
Blokkeer zaterdag dus vast in je agenda. Mochten de voorspellingen zo blijven dan vind je hier op vrijdag de link om je in te schrijven.
 
Morgen en vrijdag weer een update. Schrijf je in op onze mailinglijst om de updates meteen in je inbox te ontvangen. Kijk ook naar de social media pagina’s van Aloha (Facebook en Instagram) voor updates.
 
Natuurlijk zijn de volgende keer de andere watersporters aan de beurt met een kitesurf, surf of sup wedstrijd.
  

Eén van de beste locaties in Nederland, geweldige voorzieningen, fun en een relaxte sfeer omschrijven onze wedstrijden het best. Ben je een watersporter (windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, SUP) en wil je op de hoogte blijven dan kan je je hieronder aanmelden op onze mailinglijst. We informeren je dan zodra er meer nieuws is over de wedstrijden.

 

AANMELDEN MAILINGLIJST

Datum

Er zijn geen wachtweekenden of wachtperiodes. Zodra de condities goed zijn wordt, ongeacht de dag van de week, een wedstrijd gehouden. In de praktijk blijkt namelijk dat vrijwel iedere watersporter bij goede omstandigheden toch al op/bij het water te vinden is. We verwachten dat dit ons veel meer mogelijkheden en jullie veel betere wedstrijden oplevert. Enige voorwaarde is dat de temperatuur de hele dag 10 graden of meer moet zijn.

Vrijwilligers en jury

Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder voldoende vrijwilligers en een jury. Wil je ons hierbij helpen voor, na of tijdens de wedstrijd dan vragen we je dit nu vast aan te geven door je in te schrijven op onze mailinglijst. Ervaring voor vrijwilligers is niet nodig. Voor de jury leden verwachten we dat ze zelf de sport beoefenen en minimaal het verschil tussen de verschillende sprongen/golf ritten bij een wedstrijd kunnen herkennen. Vooraf geven we natuurlijk nog uitleg en instructies.

Tijdens het event wordt (in het geval er te weinig jury leden zijn) ook een beroep gedaan op de deelnemers om mee te jureren. Door deel te nemen aan de wedstrijd is men verplicht mee te jureren indien daarom gevraagd wordt. Hier zijn geen uitzonderingen op.

Deelnemers

Inschrijving voor deelnemers is mogelijk zodra besloten is dat de wedstrijd doorgaat. Inschrijven kan alleen online. De link hiervoor wordt als het zo ver is op deze pagina geplaatst.

Programma

Voorafgaand aan de wedstrijd maken we het programma bekend.

Faciliteiten

Het is goed om te weten dat jullie onder andere van het volgende gebruik kunnen maken:

  • Voor en na de wedstrijd zal transport beschikbaar zijn om materiaal vanaf de slagboom naar het strand te brengen (en vice versa).
  • Bij de surfclub naast Aloha kan iedereen binnen omkleden en warm douchen. Voor douchen moeten €1 euro munten gebruikt worden.
  • Naast de bonnen die elke deelnemer krijgt kan iedereen in Aloha eten en drinken bestellen.

Meer informatie

Volg Aloha op Facebook en Instagram om tijdig geïnformeerd te worden en schrijf je in voor de mailinglist.

 

AANMELDEN MAILINGLIJST

 

Mocht je vragen hebben dan kan je die altijd sturen naar wedstrijden@alohabeach.nl.